RECIPROCITETSPRINCIPEN # 8

HEJ HEJ

Jag har publicerat en dikt i Joakim Carlssons publikation RECIPROCITETSPRINCIPEN.

Dikten har inget namn, men den handlar om vardagsneuroser, som sig bör.

Förutom mig hittar man lite Pelle Tamleth som skriver i Nöjesguiden, lite mode, lite neon, lite 3D + lite sågning av nyheter24.

http://www.reciprocitetsprincipen.com/

CHEK IT OUT.

Sedan så tänkte jag nog ta lite sommarlov nu (men jag kommer nog inte kunna låta bli att publicera små stickspår av citat då och då) 
som detta:

HÄR UPPE I HIMLEN KÖR EN THAILÄNDSK KVINNA RUNT SIN SVÄRFAR I RULLSTOL. DET ÄR SOM OM HELA FAMILJEN ÄGER HENNE. HON GÖR VAD DE SÄGER ATT HON SKA GÖRA. HON ÄR DERAS HEMBITRÄDE.
STARTA REVOLUTIONEN, TÄNKER JAG. JAG LÄMNDE ARITSUGU-KNIVEN PÅ HOTELLRUMMET. JAG SKREV EN LAPP TILL STÄDERSKAN: START THE REVOLUTION. KILL YOUR BOSS.
JAG ÖNSKAR JAG HADE HAFT KNIVEN HÄR, JAG SKULLE STICKA DEN I BRÖSTET PÅ GUBBEN I RULLSTOLEN.

(lukas moodysson, döden & co. 2011)jag älskar lukas moodysson, jag älskar den här boken. om ni ska läsa en sak i sommar så läs denna!
//TUVA

yrsel 1

Jag har publicerat en text på Fritz eminenta blogg:

http://ichiifritzthekiller.wordpress.com/


Texten är en parafras på Arthur Rimbauds diktbit "Yrsel 1" vilken återfinns i boken "En tid i helvetet", en prosalyrisk bok som Rimbaud skrev som 19 åring. (Han skrev btw alla sina alster mellan 16 och 21 och är en världens mest kända poeter, inget dåligt cv så att säga)


(här är inledningen på texten, resten kan läsas på http://ichiifritzthekiller.wordpress.com/)


Jag förtjänar inte dig.

Förlåt förlåt förlåt. Jag kan gråta lite till om du vill, låta tårarna skvala, jag ska låta dem hänga i mina ögonfransar som julgransprydnader för dig. Mitt ansikte kan bli världens djupaste sjö, ingen-bottnar-här-sjön.

Lite till för att visa att jag verkligen menar det. Förlåt. Jag ska lära känna dig och vara med dig hela tiden. Förlåt. Ge mig en örfil, slå! Förlåt. Bulta på mig älskling, bulta. Förlåt. Våld löser allt. Förlåt. Det lärde jag mig när jag sköt dig i handen. Förlåt. Fick du ont älskling? Förlåt! Jag såg att du blev rädd när blodet rann.

Just nu ligger jag i min säng och dör döden. D Ö D E N. Det har aldrig varit värre än såhär.

Jag biter i täcket och skriker! Jag har huvudvärk! Jag har inget huvud! Mitt hjärta exploderade för två sekunder sedan! Min urmakare säger att hon inte kan laga det! Jag klarar inte mer!


 


LM


jag läser just att hans hjärta vägde 460 gram och jag tänker på orkidén i hans fönster.
lilla pappa. han gick och köpte en orkidé. så gulligt, så sorgligt, så ensamt, så rörande, så tragiskt, så fint.

RSS 2.0